The Braggarts

The Braggartsin ohjelmiston pohjana on erityisesti moniäänisesti laulettu Beatlesmusiikki ja Elvis sekä niitä täydentävät saksofonilla väritetyt latinorytmit ja balladit.  Yhtye tarjoaa kuulijoilleen nostalgisen musiikillisen tuulahduksen kultaiselta 60-luvulta. Nykyinen kokoonpano:

Pekka Piskonen – saksofoni; Mikkeli
Heikki ”uge” Ursin – kitara ja laulu, Kuopio
Timo Trygg – kosketinsoittimet, kitara ja laulu; Inkeroinen
Ilkka Trygg – basso ja laulu; Lappeenranta
Taisto Trygg – rummut; Seinäjoki

The Braggarts-yhtye syntyi aivan 1960-luvun alussa Mikkelin Lyseon koulupoikien perustamana: laulusolisti, kaksi kitaraa, saksofoni, sähköurut, kontrabasso ja rummut.  Yhtye keikkaili pääasiassa Mikkelissä kouluhipoissa ja kaupungin ympäristön tanssipaikoilla, jolloin soittoseteistä löytyivät myös tangot ja valssit.

The Braggarts oli Mikkelin ensimmäinen nuorten poikien rockbändi, jonka jalanjälkiin syntyi nopeasti kaupunkiin joukko muita nuorisomusiikkia esittäviä yhtyeitä. Yhtye toimi vuoteen -66, jolloin jäsenten armeijaan lähdöt ja opiskelut pakottivat lopettamaan yhdessä soittamisen. The Braggarts koottiin uudelleen 90-luvun puolivälissä ja se alkoi esiintyä yhdessä The Criminals- ja Raimond-yhtyeiden kanssa Mikkelissä järjestetyissä Sixties-tapahtumissa. Tuolloin alkanut perinne jatkuu edelleen.

”A Fool Such as I -This Boy”