Tammer-Hanurit

Muistojen vuosikymmenet soivat

Tammer-Hanurit on tamperelainen 1982 perustettu harmonikkaorkesteri, jonka sointia sävyttävät taidokkaasti soivat viulu ja mandoliini sekä basso. Laulusolisteina tunnelmoivat Tuula Mäkinen ja Heikki Oksala. Tammer-Hanurit on tunnettu esiintyjä Tampereen seutukunnan alueella. Orkesterin soittamat nostalgiset vanhanajan tanssit ovat olleet erityisen suosittuja, samoin sota-ajan ja eri vuosikymmenten sävelmistä koostuvat konsertit.
Tammer-Hanurien ”leipälaji” on vanha tanssimusiikki. Ohjelmistossa on kevyenmusiikin suosikkisävelmiä 20-luvulta aina nykypäivään. Valitut kappaleet ovat suurelta osin suomalaisten säveltäjien ja sanoittajien tekemiä ja ne soveltuvat hyvin myös laulettaviksi harmonikkaorkesterin säestyksellä.
Tammer-Hanurien esittämä musiikki nostaa esiin sitä suomalaisen musiikin osa-aluetta, josta Suomen kansa on ammentanut voimaa eri vuosikymmeninä. Ohjelmisto ylittää sukupolvien rajat ja sopii hyvin kaikenikäisille. Musiikki luo hyvää mieltä ja antaa voimia jaksaa arjessa. Kappaleet tuovat mieleen muistoja, joiden myötä voi palata mielikuvissaan ajassa taaksepäin aina sotavuosiin asti ja pidemmällekin.

CD-levyt:

Ilta skanssissa (v. 2010)
Sota-ajan tunnelmissa (v. 2015)
Muistojen vuosikymmenet (v. 2018)
Äänitteitä voi ostaa keikkapaikoilla hintaan 10 €/kpl