Tinos

Tinos tarjoilee autenttista sixties-musiikkia

Yksi autenttisimmista 1960-luvun musiikkia soittavista suomalaisbändeistä on Tinos, joka määrittelee tyylinsä näin: ”Vedämme aidolla energialla ja vahvoilla musiikillisilla elementeillä, stemmalaululla ja rouheilla soundeilla, varjellen kuitenkin musiikin aitoa tunnelmaa.”

Tinos-tarina on samatyyppinen kuin monella muulla suomalaisella 1960-luvun bändillä. Koulupojat alkoivat soittaa yhdessä ja saivat paikallista menestystä. Nimensä yhtye sai ensimmäisen rumpalinsa Robertino ”Tino” Casagranden mukaan. Ensimmäiset keikat olivat koulubileissä ja lähiympäristön tanssipaikoissa. Ura huipentui Helsingin Natsalle, joka oli sen ajan ykköspaikka.

Vuonna 1965 perustettu Tinos lähti tauolle vuonna 1970 erilaisista syistä johtuen.
Lohjalla järjestettiin ensimmäiset Rantajamit vuonna 1991, jolloin bändiä pyydettiin pääesiintyjäksi. Siitä alkoi bändin toinen tuleminen.

Nykyisessä kokoonpanossa soittavat Kari Aulo (soolokitara, taustalaulu) sekä Jussi Koskinen (komppikitara, laulu), Janne Viitanen (basso, laulu) ja Hans Sjöblom (rummut, laulu).

Keväällä 2015 Tinos-yhtyeen 50-vuotisen taipaleen kunniaksi julkaistulla ”Sixty Beat” -levyltä löytyy keikkaohjelmistoa, esimerkiksi The Shadows’in ja The Beatlesin kappaleita. Toiselta, vuonna 2017 julkaistulla levyllä kuuluu The Beatlesin ohella vahvasti ”Mersey sound”, kuten The Searchersin ja Gerry & The Pacemakersin tuotanto.

Ohjelmistossa on melodista, tanssittavaa ja moniäänisesti laulettua pop-rockia, rock'n'rollia ja rautalankaa 1960-luvun tyyliin.                     

Tinos on kutsuttu elokuussa 2018 esiintymään Liverpool International Beatleweek Festival tapahtumassa. 
Keikkapaikkoina on legendaarisia klubeja ja teattereita mm Cavern Club, joka on maailman tunnetuin rock-klubi. The Beatles soitti siellä aikoinaan 262 keikkaa ennen lopullista maailman valloitustaan. 
Tapahtuma on suurin Beatles-teeman ympärille rakennettu festivaali jossa esiintyy 70 bändiä 20 maasta ja yleisöä saapuu paikalle 40 maasta. 
Festivaalilla musiikki soi päivittäin - puolelta päivin aina aamu viiteen. 
Tinos esiintyy festivaalilla seitsemällä eri keikalla.

Vaakahuoneella voi jo ennakkoon kuunnella Tinos-versioita Liverpoolissa esitettävistä Beatles-klassikoista.

www.tinos.fi